19.6.07

Σημάδια συγκέντρωσης...

... και η Prolog αρχίζει να παίρνει σχήμα. Παρ' όλα αυτά, αυστηρό και πειθαρχημένο ωράριο. Είμαι ακόμα πολύ μακριά.

Μετράμε τις μέρες για την Ελλάδα. Αλκοόλ και ήλιος και θάλασσα...

Στα ακουστικά:

Katie Melua - Nine Million Bicycles.
Maria McKee - If Love is a Red Dress.

6 comments:

Anonymous said...

stis poses meres eisai tora?kouragio...

Anonymous said...

ΖΗΤΩ. Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΖΕΙ!!!!!!!!!!!!

romfea said...

Τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί όλοι ανώνυμοι. Στις 6 μέρες είμαι.

Ποια λογοκρισία; Δεν το έπιασα...

Anonymous said...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΛΟΓΟΚΡΙΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ.........

Anonymous said...

Η Ρεάλ πιο δημοφιλής ομάδα στην Ισπανία
Νίκος Γιαννόπουλος - Στείλτε e-mail στον συντάκτη
Δημοσίευση : 21/06/2007 20:00 - Τελ. ανανέωση : 21/06/2007 23:42


Oι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελούν πλειοψηφία στην Ισπανία. Μη βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε οπαδούς των "μερέγκες". Απλώς στην πρώτη φράση σας ανακοινώσαμε το βασικό αποτέλεσμα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στην Ισπανία με αντικείμενο τις αθλητικές προτιμήσεις των Ισπανών.
Πιο δημοφιλής ομάδα λοιπόν είναι η Ρεάλ αφού οι οπαδοί της ανέρχονται στο 32,8% του πληθυσμού. Στη δεύτερη θέση έρχεται το αντίπαλο δέος, η Μπαρτσελόνα, με 25,7%, και από εκεί και πέρα υπάρχει το χάος. Η τρίτη του πίνακα Βαλένθια έχει ποσοστό 5,3 %, η Μπιλμπάο 5,1% και η Ατλέτικο Μαδρίτης 4.3%.

Οσον αφορά στη συχνότητα που οι Ισπανοί παρακολουθούν από κοντά κάποιο αθλητικό θέαμα, η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 31% των ερωτηθέντων βρίσκεται στις εξέδρες των γηπέδων αρκετές φορές το χρόνο, ενώ το 54,9% αγόρασε τουλάχιστον μία φορά εισιτήριο για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα την περσινή χρονιά.


Η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS) από τις 19 ως τις 28 Μαϊου σε δείγμα 2473 ατόμων από 49 επαρχίες και 237 δήμοτς με τη μέθοδο της προσωπικής συνέντευξης.Το 39% των ερωτηθέντων συμφωνούν στην ερώτηση πως "το πρωτάθλημα μπορεί να κερδιθεί από την ομάδα με τα περισσότερα χρήματα", ενώ το 40% πιστεύει ότι "στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχει διαφθορά". Ένα ποσοστό της τάξης του 34,2% ισχυρίζεται ότι "οι αποφάσεις των διαιτητών είναι υπέρ των φαβορί και επηρεάζουν τα αποτελέσματα", ενώ μόλις το 28,4% πιστεύει ότι "σε γενικές γραμμές το πρωτάθλημα είναι ‘καθαρό’".

Οι απαντήσεις αυτές από ποδοσφαιρόφιλο κοινό, αφού το 70,6% υποστηρίζει ότι στην Ισπανία το επαγγελματικό ποδόσφαιρο "παρακολουθείται υπερβολικά", αφού θεωρείται "περισσότερο θέαμα, παρά άθλημα" για ένα 79,7%. Το 72,8%, πάντως, παρακολουθεί αυτό το θέαμα από την τηλεόραση. Το 36,9% προσπαθεί να πηγαίνει στο γήπεδο στους αγώνες της ομάδας του, ενώ το 21% παραμένει στον καναπέ έστω κι αν αγωνίζονται οι αγαπημένοι του παίκτες.

Οι αντιδράσεις μετά από ήττα παρουσιάζουν ενδιαφέρον, αφού το 32% είναι λυπημένοι μετά δυσάρεστο αποτέλεσμα της ομάδας του, ενώ το 14,5% γίνονται έξαλλοι απέναντι σε φίλους και συγγενείς.

Αδιαφορία για την εθνική Ισπανίας

Η ανικανότητα της Ισπανίας όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρει χαρά στους φιλάθλους σε εθνικό επίπεδο έχει επιφέρει δυσάρεστα αποτελέσματα. Μόλις το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει πως υποστηρίζει τους "φούριας ρόχας" (19,8% πολύ και 30,4% αρκετά) και το 75,6% εξ αυτών τονίζει ότι "θα δυσαρεστηθεί εάν η ομάδα δεν προκριθεί στο Euro 2008".

Τα υπόλοιπα αθλήματα

Η ύπαρξη δύο κορυφαίων αθλητών στους χώρους της Formula 1 (Fernando Alonso) και του τένις (Ράφαελ Ναδάλ) καθιστά αυτά τα δύο αθλήματα αρκετά δημοφιλή στην ιβηρική χώρα. Η F1 είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές σπορ στην Ισπανία, ενώ το τένις βρίσκεται στην τρίτη θέση, αφήνοντας το μπάσκετ τέταρτο. Στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι αγώνες της μοτοσικλέτας με 22,8% στις προτιμήσεις, ενώ στην έκτη θέση των προτιμήσεων βρίσκεται ο στίβος με 15,5%.

Στις πωλήσεις εισιτηρίων τα πράγματα διαφέρουν κάπως, αφού μετά τον "βασιλιά των σπορ", στη δεύτερη θέση βρίσκεται το μπάσκετ, αφού το 15,4% των ερωτηθέντων παρακολούθησαν κάποιον αγώνα την περσινή σεζόν. Τρίτο άθλημα στις πωλήσεις εισιτηρίων με 9,1% είναι οι αγώνες μοτοσικλέτας, ενώ τέταρτη είναι η F1 με 8% και πέμπτο το τένις με 7,5%.

romfea said...

Τώρα με Τιερί θα κλάψουν μανούλες...