5.4.07

Εκδρομή στα Highlands #1 (Intro)

Και λέω #1 γιατί είναι αδύνατον να περιγράψω το πως περάσαμε με ένα post μόνο. Κάποιοι μιλούσαν για τον παράδεισο, κάποιοι μιλούσαν για ένα θαύμα... (και χωρίς να κάνουν χρήση κάποιου παραισθησιογόνου). Από την άλλη όμως, μετά από τόσο καιρό στο εργαστήριο δεν νομίζω ότι μπορεί να μας λάβει κανείς υπ' όψιν για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι ότι αυτές τις τρεις μέρες τις ευχαριστηθήκαμε για τα καλά και ήταν μία πάρα πολύ καλή απόδραση από το άγχος και τη δουλειά.

(Το πρόβλημα είναι ότι μερικοί νομίζουμε ότι είμαστε ακόμα εκεί...)

Λοιπόν, ας τα πάρουμε με τη σειρά. Τη πρώτη μου αυτή επίσκεψη στα υψίπεδα την έκανα με τους παρακάτω:


Από τα αριστερά προς τα δεξιά: Δανάη (αν θυμάμαι καλά γιατί το πρόβλημα μνήμης το έχουμε - και χειροτερεύει μάλιστα), Γιώργος, Νίκος, Μάριος, Ελένη, Λητώ, Μαριαλένα, Αρετή και Δημήτρης. Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν αυτή που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα (καλό ε; μόνος μου το σκέφτηκα):


Ξεκινήσαμε λοιπόν με δύο αμάξια απο το Εδιμβούργο με πρώτο προορισμό το Ινβερνές. Στη διαδρομή περάσαμε μέσα από το Loch Lomont που είναι μία τεράστια περιοχή με λίμνες και δάση. Δεν χρειάζεται να πω κάτι για την διαδρομή. Απλώς απίστευτη.

Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο Loch Ness που ήπιαμε καφεδάκι με το τέρας και φάγαμε fish 'n chips. Ψιλοερημιά στο Loch Ness γιατί φτάσαμε λίγο αργά (16:00!!!!!) και δεν είχε κόσμο. Δεν δούλευε και το καραβάκι για να μας πάει βόλτα. Mετά πάνω για το "Αμστερνταμ του Βορρά" (δικός μου όρος αλλά το Ινβερνές μοιάζει πολύ με το Άμστερνταμ - αλλά δεν έχω πάει στο Άμστερνταμ - ?!?!). Πανέμορφο το Ινβερνές.

Εμπειρία #1: Στα κλαμπ στο Ινβερνές δεν σε αφήνουν να μπεις μετά τις 12:00 το βράδυ. Όσο πιο βόρεια πας τόσο πιο κατεστραμένοι είναι ρε. Πωπω. Το θυμάμαι και μου ανάβουν τα λαμπάκια. Τεσπα...

Στο Ινβερνές η Λητώ (που καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού δούλεψε σαν ξεναγός - με τα καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα - τη συστήνω ανεπιφύλακτα) μας πήγε σε ένα κορυφαίο B&B (Bed and Breakfast ρε άσχετε - μμμμμ) όπου και μείναμε για το πρώτο βράδυ. Μία μικρή βόλτα στο Ινβερνές για μία μπύρα και μετά σπίτι γιατί την επομένη ήταν Κυριακή και όλοι είχαν τόσα πολλά πράγματα να κάνουν σε αυτή τη σκατοχώρα και έτσι έπρεπε να πάνε για ύπνο κατά τις 3 και να κλείσουν όλα τα κλαμπ...(τεσπα).

Καταλύσαμε στο B&B λοιπόν για να ξεκουραστούμε - λυποθυμήσουμε από τη κούραση. Εδώ τελειώνει και η πρώτη μας μέρα στα Highlands.

Θα παραθέσω μόνο μερικές φώτο από την πρώτη μέρα και θα συνεχίσω στο επόμενο post με τη δεύτερη. Θέλω να σας κρατώ σε αγωνία.

*Ο Μάριος, η Λητώ και ο Νίκος.


*Το ένα μπισκότο από τα 154 που έφαγε η Λητώ.

*Το Loch Lomond. Έχει κάτι νησάκια εκεί στη μέση που θα ήθελα να επισκεφθώ κάποτε.


*Το σπίτι-μπαξές. Πεινάς; Ανοίγεις το παράθυρο και κόβεις ένα μήλο.

* Ο Νίκος, η Λητώ, η Ελένη, ο Δημήτρης και η Αρετή στο Loch Ness. Γαμώτο είχαν κλείσει τα καραβάκια και δεν μπορούσαμε να κάνουμε βόλτα στη λίμνη. Είμαι σίγουρος ότι θα το έβρισκα το τέρας.


*Δεντροστοιχία στη πλαγιά. Τα Highlands είναι γεμάτα από τέτοια μικρά δασάκια.

*Εγώ, η Λητώ και ο Νίκος στο αμάξι.


Η εκδρομή με αριθμούς:

Απόσταση: 640 μίλια (περίπου 1000 χιλιόμετρα)
Ανώτατη ταχύτητα: 110 mph
Διάρκεια: 3 μέρες
Βενζίνη: 90 λίρες
Διαμονή: 33 λίρες (το άτομο)
Άτομα: 5+5 (με τους πρώτους 5 παίρνεις άλλους 5 δώρο)
Κάστρα: 6
Κάστρα που μπήκαμε μέσα: 3
Αποστακτήρια ουίσκυ: 1 (Talisker)
Μπισκότα: 6 πακέτα (TESCO και SCOTMID)
Αλκοόλ: 2 τεκίλες, 1 ρούμι, 1 ουίσκυ και 1 κρασί
Αλκοόλ που κατανάλωσε η Μαριαλένα: Περίπου τα 3/4 των αποθεμάτων
Ατάκες Νίκου: 54
Φωτογραφίες από την τροχαία: ?

To be continued...

1 comment:

Anonymous said...

I just like the valuable information you supply in your
articles. I will bookmark your weblog and test once more here regularly.
I am reasonably sure I'll be told plenty of new stuff right right here! Best of luck for the following!

Feel free to visit my page viagra generique acheter