8.12.06

I need to stay afloat...

Ουφ! Ξεμπέρδεψα! Ξεμπέρδεψα; Μάλλον γιατί ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω κι εγώ καλά καλά. Σε μία εβδομάδα από τώρα πίσω Ελλάδα. Sweat home Kalampaki... Χεχε.

Εξοργίστηκα σήμερα όταν διάβασα την είδηση περί απαγόρευσης των κινητών τηλεφώνων στα ελληνικά σχολεία. Αιτία (και όχι αφορμή) το περιστατικό με τον βιασμό της ανήλικης μαθήτριας και κάτι εκπομπές του Ευαγγελάτου που προκάλεσαν τον σάλο (!!!) της κοινής γνώμης. Και ποιά η λύση μιας ανεπτυγμένης δυτικοευρωπαϊκής χώρας; Τι λύση έδωσε το Υπουργείο Παιδείας; Να απαγορευτούν τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία! Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με 5νθήμερη αποβολή!

Μόνο στην Ελλάδα ένα μέσον επικοινωνίας θα δαιμονοποιούταν έτσι. Για όσα συμβαίνουν στον έλληνα έφηβο φταίει το κινητό. Δεν φταίει η παιδεία που έλαβε. Φταίει το κινητό. Δεν φταίνε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που δεν ελέγχονται ποτέ για τη δουλειά τους! Φταίει το κινητό. Στην ουσία, μεταξύ μας, δεν φταίνε οι έλληνες που πίνουν και οδηγούν! Φταίνει οι παραγωγοί ουίσκι της Σκωτίας και ο τα κρασιά του Λαζαρίδη πάνω στη Δράμα. Αν είναι δυνατόν! Να κατηγορείς ένα μέσο επικοινωνίας για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά σου! Να μην κατηγορείς τον ίδιο τον εαυτό σου!

Μμμμ! Δεν το σκεφτήκανε καλά όμως! Αφού θεωρούν ότι τα κινητά τηλέφωνα παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, θα έπρεπε να το εκμεταλλευτούνε! Μία καλή μέθοδος θα ήταν όποιος μαθητής δεν περνάει τις εξετάσεις να του γίνεται μείωση στο δωρεάν χρόνο ομιλίας! Επίσης, όσοι αριστεύσουν να παίρνουν 100 δωρεάν SMS προσφορά του Υπουργείου Παιδείας! Πραγματικά αν ήμουν μαθητής (και είχα τα μυαλά που έχω τώρα) θα έβγαινα στους δρόμους να διαδηλώσω. Αυτά τα πράμγατα συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα! Α, και στο Αφγανιστάν όπου πριν από λίγες μέρες απαγόρευσαν το χαρτί για να μη γράφουν οι μαθητές ραβασάκια! Αααααααα! Εξοργίζομαι!

Αλλά μετά σκέφτομαι! Καλοί μαλάκες είμαστε εμείς οι Έλληνες! Αφού δεν ασχολούνται αυτοί που θίγονται κυριολεκτικά! Εκτός από αυτό, ούτε καν θέλουν κάποιος να ασχολείται για τα προβλήματά τους! Έστω και αν θέλει να βοηθήσει. Εγώ γιατί να ασχοληθώ;

Προς τιμήν του Υπουργείου Παιδείας, θα πάω σήμερα στο πάρτυ του Hellenic Society να διαδηλώσω μόνος μου. Κλείνω τώρα γιατί πρέπει να ετοιμάσω το πανό.

(Μετά το μπάνιο)

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να ανακαλύψεις όσο κάνεις μπάνιο. Το πρώτο είναι ότι είναι αδύνατον να βρεις καλό σφουγγάρι στη Σκωτία! Κατ' αρχάς δεν πουλάνε σφουγγάρια για το σώμα στα super market της γειτονιάς. Μόνο σε μεγάλα καταστήματα. Το δε φαρμακείο που πήγα είχε τρία κομμάτια μετρημένα. Ε, διάλεξα κι εγώ το καλό (3 λίρες) γιατί το άλλο φαινότανε λίγο μάπα! Ε, δεν έχω πάρει χειρότερο σφουγγάρι για το σώμα ποτέ! Άσε που με κοιτούσανε και σαν χαζοί όταν ζητούσα σφουγγάρι για το σώμα. Εδώ δεν κάνουν μπάνιο; Τι στο διάολο; Τόσο περίεργο ήταν;

Το δεύτερο πράγμα που κατάλαβα είναι ότι το "A way to fall" των Starsailor είναι κομματάρα. Και έχει και γαμώ τους στίχους.

Το τρίτο πράγμα που κατάλαβα είναι ότι μερικοί άνθρωποι είναι μαλάκες από τότε που γεννήθηκαν! Δεν μπορώ να του κατηγορήσω για αυτό. Η "μαλακία στον εγκέφαλο" είναι το κατακάθι μίας καταπιεσμένης παιδικής ηλικίας. Δεν φταίνε αυτοί για αυτό. (Μιλάω για την αντικειμενικά ορισμένη "μαλακία στον εγκέφαλο". Όχι για την υποκειμενική διαφορά προσωπικοτήτων αλλά για αυτή που έχει πάρει τις αρχές της από την Ευρωπαϊκή μαλακία.)

Τέλος, αποφάσισα να σας δείξω μερικές φώτο από την Τετάρτη το βράδυ που τρώγαμε παστίτσιο σπίτι. Το μεγάλο γέλιο είναι ότι τις φώτο τις είχε τραβήξει ο Batu και είχε ονομάσει τον φάκελο που μου έδωσε "Greek people fucked up". Καλό ε;

Εδώ είναι ο Νίκος, η Λώρα και η Αρετή λίγο πριν φάμε το παστίτσιο (συνταγή: Μπάμπης).


Εδώ είμαι εγώ με τον Νίκο και τη Λώρα λίγο πριν φάμε το μους σοκολοκά (συνταγή: Batou).


Εδώ είναι η Λώρα και η Αρετή μετά το παστίτσιο και το μους σοκολά. Δεν αντέξανε τη συγκίνηση.


Και εδώ είναι όταν η Λώρα προσπαθούσε να εξηγήσει στον Ματ τι είναι η μούτζα. Εγώ ήμουν το μοντέλο. Για όσους δεν ξέρουν τι είναι η επιστημονική εξήγηση παρέχεται στο Wikipedia στο λήμα mountza.


Και εδώ είναι που λένε "την ακούσαμε".

No comments: