6.12.06

Failure to communicate...



2 comments:

Anonymous said...

http://www.contra.gr/Soccer/Spain/Primera/136329.html
Γαλλική εφημερίδα εμπλέκει σε σκάνδαλο ντόπινγκ Ρεάλ και ΜπαρτσελόναΓαλλική εφημερίδα εμπλέκει σε σκάνδαλο ντόπινγκ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
Νίκος Γιαννόπουλος - Στείλτε e-mail στον συντάκτη
Δημοσίευση : 07/12/2006 21:35 - Τελ. ανανέωση : 08/12/2006 00:58


Την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης, άλλες ισπανικές ομάδες και γνωστούς ποδοσφαιριστές (Ζιντάν, Ντέκο, Ετό, Ρονάλντο Ρομπέρτο Κάρλος, Μπέκαμ) εμπλέκει στο σκάνδαλο ντόπινγκ με πρωταγωνιστή τον γιατρό Εουφεμιάνο Φουέντες η «Le Μonde».

Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται απόρρητα έγγραφα τα οποία έχει στην κατοχή της και ισχυρίζεται ότι οι δύο κορυφαίοι ισπανικοί σύλλογοι αλλά και οι Μπέτις, Βαλένθια είχαν συνεργασία με τον Ισπανό γιατρό ο οποίος έχει κατηγορηθεί για χορήγηση απαγορευμένων ουσιών σε ποδηλάτες.

Ανάμεσα σε αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα με όσα επικαλείται η εφημερίδα, βρέθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της Μπαρτσελόνα για την περίοδο 2005-06 ενώ ο Φουέντες είχε βάλει τοξάκια σε περιόδους κατά τις οποίες χρειαζόταν εντατικοποίηση της προπόνησης. Επιπρόσθετα βρέθηκαν αποκωδικοποιημένες σημειώσεις που είναι ίδιες με εκείνες που βρέθηκαν στα σχέδια προετοιμασίας τα οποία είχε δημιουργήσει ο Φουέντες για τους ποδηλάτες της ομάδας «Λίμπερτι Σεγούρος».

Oι ισπανικές ομάδες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο διέψευσαν την Πέμπτη τους ισχυρισμούς της «Le Monde» με ανακοινώσεις που εξέδωσαν. Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις. Eπίσης στα εμπιστευτικά έγγραφα βρέθηκε σύμβολα που η αστυνομία αποκωδικοποίησε ως εξής: Ενας κύκλος παραπέμπει στην παροχή αναβολικών ενώ το σύμβολο IG σημαίνει παράγοντας ανάπτυξης ινσουλίνης. Το Ε μέσα σε κύκλο σημαίνει δειγματοληψία αίματος ή επαναπρόσληψη του αίματος που είχε παρθεί για δειγματοληψία. Η τελεία μέσα σε κύκλο σημαίνει παροχή ερυθροποιητίνης. Όπως ισχυρίζεται η ισπανική αστυνομία, οι ποδοσφαιριστές είχαν τη δυνατότητα ατομικής παρακολούθησης κάτι το οποίο μπορούσε να δικαιολογήσει μία ιατρική παρέμβαση σε περίπτωση τραυματισμού ή κούρασης.

Anonymous said...

ellada, poio radio akous? thanks! :-)