1.5.07

Φοιτητική μέρα...

Απίθανο το Belane Fire Festival. Θύμιζε πολύ το φετσιβάλ στο Halloween που είχε γίνει στη Princess. Πάρα πολύς κόσμος και πάρα πολοί χορευτές/φεστιβαλιστές. Πιο πολλές φώτο σύντομα (μόλις μου στείλει ο Θοδωρής ότι έχει γιατί με το κινητό δεν γινότανε). Οι παρακάτω είναι μόνο μερικές αξιόλογες από το κινητό:



Μία από τις ομάδες που πετύχαμε στο δρόμο για το Carlton Hill.


Προετοιμασία πριν την έναρξη.

Το φεγγάρι και η "Ακρόπολη" του Εδιμβούργου.









Αρκετοί χορευτές ήταν γυμνοί και η μουσική περιλάμβανε τύμπανα - και μόνο τύμπανα. Πολλά χρώματα στις ομάδες και πολλά στοιχεία από μεσαιωνικές εποχές. Η δε θέα του Εδιμβούργου από το Carlton Hill καθώς και το φεγγάρι με την ακρόπολη... απίστευτα.

Στο τέλος του Φεστιβάλ (στο οποίο δεν κάτσαμε γιατί μετά από ένα σημείο κουραστήκαμε και φύγαμε), οι κόκκινοι χορευτές (εθελοντές - γυναίκες και άντρες) σκορπίστηκαν μέσα στο πλήθος και όλοι λέγανε Happy Beltane Day! και φιλιόντουσαν με το κοινό (όταν λέω φιλιόντουσαν εννοώ φιλιόντουσαν). Οι πιο πολλοί χορευτές πέρασαν τη νύχτα πάνω στο λόφο και στην εξοχή.

Ωραία εμπειρία. Αν το ήξερα πιο νωρίς θα προσπαθούσα να γίνω και γω εθελοντής στο Beltane Fire Society και να πάρω μέρος στη τελετουργικό. Ποτέ δεν ξέρεις...

Όσον αφορά για τη σημερινή μου μέρα:

Α! Μου θύμισε Θεσσαλονίκη. Ξύπνησα κατά τις 13:00, πήγα για καφέ κατά τις 15:00 στα γρασίδια (!!!) στη Princess St. δίπλα στο μουσείο. Μετά για δεύτερο καφέ και Jenga στο Forest Cafe (όπου πετύχαμε πολλούς χορευτές από τη χθεσινή βραδιά που μόλις είχανε κατεβεί από το λόφο). Μετά σπίτι με Λητώ, Μάριο και Wissam για φαγητό και ούζο (!!!).

Άγχος; Ποιο άγχος; Σιγά! Λες και είμαστε σε περίοδος εξετάσεων...

Τι έμαθα σήμερα; Ότι στη Σ. Αραβία οι γυναίκες δεν παίρνουν ταυτότητα ποτέ στη ζωή τους. Όταν γενιούνται το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στη ταυτότητα του πατέρα τους και όταν παντρεύονται μεταφέρεται από τη ταυτότητα του πατέρα τους σε αυτή του συζήγου τους.

Επίσης, στη Σ. Αραβία στα εμπορικά κέντρα υπάρχουν συγκεκριμένες ώρες που είναι μόνο για άντρες και συγκεκριμένες ώρες που είναι για... οικογένειες (όχι γυναίκες - μη το παρακάνουμε). Ο άντρας πέρνει τις γυναίκες του και πάει στο εμπορικό κέντρο να ψωνίσουνε. Ωραία περνάνε οι γυναίκες στη Σ. Αραβία (σημείωση: πρέπει να είναι καλυμένο όλο τους το σώμα συνεχώς).

Y.Γ. Καλό μήνα.

1 comment:

Anonymous said...

Ouuuu 666! Ouuu!

auta einai paganistika!

Ouuu SATANISTH!

Ouuu skiftouli!