30.5.07

Μετακόμιση.

Έχετε δίκιο, ξέχασα να το αναφέρω. Μετακομίζω από το σπίτι που έμενα γιατί και οι τρεις συγκάτοικοί μου φεύγουνε. Γυρνάνε στη χώρα τους. Έτσι, αντί να ψάξω για τρεις καινούργιους, αποφάσισα να αλλάξω εγώ στέγη (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μαργαριτάρια θα σου τύχουν - και είναι και κόπος). Έτσι, αφού μου είπε ο Μάριος ότι φεύγει ο συγκάτοικός του για το καλοκαίρι, αποφάσισα να πάω να μείνω στην West Port, προέκταση της Grassmarket, του δρόμου όπου κρεμούσαν τις μάγισες. Δευτέρα αλλάζω στέγη.

Όσο για χθες, πήγαμε στο St. Αndrews με την Μαρίνα και τη Μαρία. Το St. Andrews είναι μία πόλη 20,000 κατοίκων στα βόρεια του Εδιμβούργου και είναι γνωστό για τον καθεδρικό του ναό καθώς και για τα λείψανα του Αγίου Ανδρέα που μεταφέρθηκαν εκεί από ένα μοναχό από τη Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν από το 1000 μ.Χ. (αν θυμάμαι καλά).

Αν ο υπέροχος καιρός της Σκωτίας δεν μας έκανε τη χάρη να βρέχει όλη την ώρα (γίναμε παπιά), ίσως η εξόρμησή μας να ήταν πολύ καλύτερη. Παρ' όλα αυτά, αργά το απόγευμα βγήκε ο ήλιος και τότε ανακαλύψαμε τη καλύτερη παραλία της Σκωτίας που εκτείνεται στα βόρεια της πόλης και δίπλα σε ένα από τα πιο διάσημα γήπεδα γκολφ που υπάρχουν (η πόλη είναι επίσης διάσημη για αυτό το λόγο). Μη φανταστείτε όμως καμία σοβαρή παραλία, με ξαπλώστρες και beach bar. Καμία σχέση. Παρ' όλα αυτά, μας έδωσε κάτι από αυτό που χρειαζόμασταν. Οι φώτο για το αρχείο:


Με τις κοπέλες στο κάστρο (ότι έχει απομείνει από αυτό) της πόλης.


Ποιος Κολόμβος; Η Μαρίνα ανακάλυψε την Αμερική...


Το St. Andrews από το πύργο που είναι δίπλα στο καθεδρικό ναό.


Και αυτός είναι ο λόγος που σήμερα είμαι άρρωστος.


Η ανατολική πλευρά από ότι έχει μείνει από τον περίφημο καθεδρικό ναό.


Η δυτική πλευρά - είδοδος.


Μια φωτογραφία που δεν ξέρω γιατί την τραβήξαμε γιατί δεν ξέρω τι είναι αυτό που είναι από πίσω μας (και μετά έπρεπε να σβήσουμε τους τάφους μου που είχα πάρει εγώ τόσες ωραίες φώτο).


Η θέα από το κάστρο της πόλης (προς τα κάτω - και σβήναμε τους τάφους μου).


Με τη Μαρία στο διάσημο γήπεδο γκολφ της πόλης.

Μια από τις καλύτερες φωτογραφίες (κι εδώ φαίνεται το αποτέλεσμα του assistant director).

2 comments:

Anonymous said...

κακοπερνάς Αλβανόπουλε!!!!????
Να μην πλατσουρίζεις στα νερά και μετά πονάνε τα λαιμά σου!!!!να προσέχεις...
με αγάπη η μαμά σου- φίλη σου..χιχι..

romfea said...

Χεχε. Και έχετε και το ίδιο όνομα...